Düğünden sonra el öpmeye ilk kime gidilir?

Düğünden sonra el öpmeye ilk kime gidilir? Düğünden sonra el öpmeye ilk kime gidilir?, Evlendikten sonra el öpmeye kimlere gidilir?, Düğün gecesi yenge ne yapar?, Düğünün ertesi günü ne yapılır?, Düğünden sonra el öpme ne zaman olur?, Gerdek gecesi sağdıç ne yapar?, Düğünlerde kız tarafı ne yapar?, Gelin iç çamaşırını kim alır?, Düğünden sonra gerdek ne demek?, Duvak açma nedir?, Gelin eve girerken ne yapılır?, Düğünden sonra el öpmeye giderken ne alınır?, Ne zaman el öpülür?

Düğünden sonra el öpmeye ilk kime gidilir?

Evlendikten sonra el öpmeye kimlere gidilir?, Gelin ve damat düğünden bir hafta sonra anne ve babasının elini öpmeye gider. Buna, “el öpme” denir. El öpmede kız tarafı her ikisine de hediye verir. Kız el öpmeye geldikten yaklaşık bir hafta sonra; kız tarafı, kızlarının evde kalan eşyaları ve yaptıkları murtuvayı da alarak kızlarını ziyarete giderler.

Evlendikten sonra el öpmeye kimlere gidilir?

Evlendikten sonra el öpmeye kimlere gidilir?, Gelin ve damat düğünden bir hafta sonra anne ve babasının elini öpmeye gider. Buna, “el öpme” denir. El öpmede kız tarafı her ikisine de hediye verir. Kız el öpmeye geldikten yaklaşık bir hafta sonra; kız tarafı, kızlarının evde kalan eşyaları ve yaptıkları murtuvayı da alarak kızlarını ziyarete giderler.

Düğün gecesi yenge ne yapar?

Düğün gecesi yenge ne yapar?, Damat töresi bittikten sonra düğün bitirilmiş olur. Düğünden bir hafta sonra gelin ve damat, gelinin baba evine el öpmeye giderler.

Düğünün ertesi günü ne yapılır?

Düğünün ertesi günü ne yapılır?, Oğlan tarafı eğer aynı köyden ise kız evine o gece kına getirir. Yengelerinden biri, gelinin eline kına koyar ve giderler. Daha sonra bu kına gelinin el ve ayaklarına (annesi-babası sağ olan) bir yengesi tarafından yakılır. Gelinin yüzüne renkli bir krep örtülür.

Düğünden sonra el öpme ne zaman olur?

Düğünden sonra el öpme ne zaman olur?, Genellikle düğünün ertesi günü tertip edilen “duvak” törenine gelenlere yemek ikram edilir, yöreye has çalgılar eşliğinde türküler söylenir, oyunlar oynanır. “Duvak” genel olarak, hem kız, hem de erkek tarafından bayanların katıldığı, ortak bir eğlence görünümündedir. Evlenme gelenekleri dizisi duvak günüyle sona erer.

Gerdek gecesi sağdıç ne yapar?

Gerdek gecesi sağdıç ne yapar?, Ertesi gün gelin ev halkının hepsinin elini tek tek öper; getirdiği hediyelerin kime ait olduğunu yengeye söyler; yenge herkesin hediyesini dağıtır. El öpme: Gelin ve damat düğünden bir hafta sonra anne ve babasının elini öpmeye gider. Buna, “el öpme” denir.

Düğünlerde kız tarafı ne yapar?

Düğünlerde kız tarafı ne yapar?, Sağdıç, düğün zamanı güvey'in erkek görevlilerinden biridir ve düğünde ilk konuşmayı yapar. Kadın sağdıçlara nedime denir. Çok misafirli bir düğün için damat, düğün törenine katılmadan diğer erkek arkadaş ve akrabalarından mübaşirlik yapmalarını da isteyebilir.

Gelin iç çamaşırını kim alır?

Gelin iç çamaşırını kim alır?, Kız isteme geleneğine uygun olarak erkek tarafı kız tarafının evine isteme çiçeği ve güzel bir çikolata paketiyle gelir. Kız tarafı ise evi süsler ve ailelere ikram edilmek üzere yemekleri hazırlar. Aile büyüklerinden seçilmiş kişilerin konuşmasıyla birlikte söz kesilir ve yüzükler takılır.

Düğünden sonra gerdek ne demek?

Düğünden sonra gerdek ne demek?, Geleneklere göre kına gecesi hazırlığında gelinin kına elbisesini, ayakkabı, küpe, iç çamaşırı, takı gibi aksesuarlarını damat tarafı alır.

Duvak açma nedir?

Duvak açma nedir?, Geleneksel adıyla gerdek gecesi evlenen çiftlerin ilk kez cinsel birliktelik yaşayacakları zaman dilimine deniliyor. Genellikle düğün ya da nikahtan hemen sonraki gün yaşandığı için “ilk gece” olarak da adlandırılıyor. Yani aslında gerdek, çiftlerin cinsel açıdan birbirini tanımaya başladıkları zamandır diyebiliriz.

Gelin eve girerken ne yapılır?

Gelin eve girerken ne yapılır?, Duvak, gelinlerin başlarını, bazen de yüzlerini kapayan dantel veya tülden oluşan süslü örtü. Elli yıl öncesine kadar pırlantalı elmasla taçlara tutturularak gelin başına konurdu. Kısa veya yere kadar uzun olabilir. Nikâh kıyılıncaya kadar gelinin başını örter, nikâhtan sonra damat tarafından açılır.

Düğünden sonra el öpmeye giderken ne alınır?

Düğünden sonra el öpmeye giderken ne alınır?, Gelin, koca evinin kapısından içeri girerken kaynana, daha önceden hazırladığı cam bir kaba veya küp (cere) gibi bir şeyin içerisine buğday, şeker, para koyar. Gelin içeriye girerken kaynana bunları gelinin üzerine saçar. Daha sonra boşalan kabı yere çarpmak suretiyle kırar.

Ne zaman el öpülür?

Ne zaman el öpülür?, Hediye götürenler bisküvi kutusu, şeker kutusu gibi hediyelik olan yiyeceklerden götürmektedirler. Ayrıca da para da götürülmektedir. Düğün evi bu misafirlere çerez, çay pasta gibi şeyleri ikram ederler.

Benzer İçerikler