Düğün fotoğrafçılığı yapmak caiz mi?
Düğün fotoğrafçılığı yapmak caiz mi?,
Nişan düğün fotoğrafı çekmenin, ticari olarak böyle bir iş yapmanın hükmü nedir? Cevap 1: Tesettüre riayet etmeyen çiftlerin ve davetlilerin fotoğraflarını çekerek daha geniş çerçevede insanların görmelerine sebep olmak caiz değildir. Düğün yapmak dinen caiz mi?
Düğün yapmak dinen caiz mi?,
Peygamber'in evlenme hazırlığı yapan Abdurrahman b. Avf'a, “Bir koyunla da olsa ziyafet ver” (Buhârî, “Nikâḥ”, 7, 54, 68) demesi ve kendisinin de evliliklerinde misafirlerine yemek yedirmesinden anlaşılacağı gibi düğün yemeği sünnettir. Düğünde fotoğrafçıyı kim öder?
Düğünde fotoğrafçıyı kim öder?,
Erkek tarafı, düğün yerini, düğün yemeğini, düğün davetiyelerini, düğün arabasını ve fotoğrafçıyı ayarlayıp masraflarını karşılar. Gelinin gelinliği, aksesuarları, ayakkabıları damat tarafından alınırken, damadın damatlığı ise kız ailesi tarafından alınır. Düğün yemeği vermek sünnet mi?
Düğün yemeği vermek sünnet mi?,
Tirmizî, Nikah, 10). Düğünde yemek (velime) vermek vacip veya sünnet olarak kabul edilmektedir. Bu hadisin zahiri ifadesine göre, ilk gün yemek vermek gereklidir. İkinci gün sünnettir. Düğünlerde kadın erkek karışık oynamak yasaklandı mı?
Düğünlerde kadın erkek karışık oynamak yasaklandı mı?,
Alınan karara göre 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yapılacak düğün, kına, asker eğlencesi gibi organizasyonlarda kadın erkek bir arada oynaması yasaklandı. Yasağın gerekçesi olarak ise "Dinen caiz değil" ibaresine yer verildi. Muhtarlık ve köy derneğinin aldığı karar Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Ne zaman düğün yapılmaz?
Ne zaman düğün yapılmaz?,
Şartlar ve imkânlar müsait olduğu zaman senenin bütün günlerinde ve günün her saatinde düğün yapılabilir, nikâh kıyılabilir. Yani nikâh için belli bir zaman ve vakit yoktur. Düğün fotoğraf çekimi ne zaman yapılmalı?
Düğün fotoğraf çekimi ne zaman yapılmalı?,
- Benim önerim maddi durumunuz uygun ise Düğün günü hikaye/an çekimlerinizi yaptırmasını tatil dönüşü dış mekan çekimlerini gerçekleştirmenizdir. Maddi durumunuz uygun değil ise haftaiçi müsait zamanlarda dış mekan çekimini gerçekleştirebilirsiniz. Kına masraflarını kim öder?
Kına masraflarını kim öder?,
Bir tek Kına gecesi mekanını kim tutar kız tarafına aittir. Diğer kalanlar yani Kına gecesi masraflarını kim karşılar hem erkek hem de kız ailesine aittir. Bu tür organizasyonlar maddi açıdan aileleri zorlayabilir. Bu nedenle Kına gecesi malzemelerini kim alır sorumluluğu sadece kız tarafına yüklenmez. Evlenirken kız tarafı neler alır?
Evlenirken kız tarafı neler alır?,
Düğünde beyaz eşyaları kim alıyor?:
Televizyon, buzdolabı ve kimi elektrikli ev aletleri erkek tarafı tarafına aittir. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın gibi diğer beyaz eşyalar ise kız tarafı tarafından karşılanıyor. Erkeklere neden sünnet düğünü yapılır?
Erkeklere neden sünnet düğünü yapılır?,
Açıklama: Sünnet düğünü erkek çocuğun sünnet ettirilmesinin kutlanmasıdır. Sünnet düğününü yapan aile oğlunun sünnet edilmesine duyduğu sevinci, yakınlarıyla bunu kutlayarak paylaşır. İslam dininin gereklerinden olan her erkek çocuğunun sünnet edilmesi halk arasında bazı gelenekleri beraberinde getirmiştir. Cuma günü düğün olur mu?
Cuma günü düğün olur mu?,
Düğün mekanları Cuma günlerini hafta sonu saydığından, Pazartesi ile Cuma günü arasında kalan günlerden birinde düğününüzü yapabilirsiniz. Bu günler içinden ise en uygun olanı Perşembe günü diyebiliriz. Düğün gününü kim belirler?
Düğün gününü kim belirler?,
Düğün Tarihi ve Bütçesi
Düğün tarihini belirlerken hava koşulları ve günü doğru seçmeniz tavsiye edilir.