Düğünden önce neler yapılır?
Gelin düğünden önce ne yapmalı?, Düğün Mekanı Belirleme.
Davetiye Hazırlığı
Fotoğrafçı Seçimi.
Balayı Planı
Gelinlik ve Damatlık Seçimi.
Nikah Şekeri ve Hediyelikler.
Dans Kursu.
Takı Seçimi.
Gelin düğünden önce ne yapmalı?
Gelin düğünden önce ne yapmalı?,
Kız beğenme, görücülük, dünür, söz kesme, nişan, düğün hazırlığı, çeyiz düzme, kına gecesi derken sıra asıl düğün günü olarak da adlandırılan gelinin oğlan evine götürülmesine gelir. Düğün aşamaları nelerdir?
Düğün aşamaları nelerdir?,
Ağda yaptırmayı düşünüyorsanız, cildinizin tahriş olmaması için son ana bırakmamanızı öneririz. En az 1 hafta önce yaptırırsanız kızarıklıklarınız azalır ve cildiniz yatışır. Düğünden kaç gün önce ağda yapılır?
Düğünden kaç gün önce ağda yapılır?,
Gelin, koca evinin kapısından içeri girerken kaynana, daha önceden hazırladığı cam bir kaba veya küp (cere) gibi bir şeyin içerisine buğday, şeker, para koyar. Gelin içeriye girerken kaynana bunları gelinin üzerine saçar. Düğün öncesi hazırlıklar nelerdir?
Düğün öncesi hazırlıklar nelerdir?,
Damat töresi bittikten sonra düğün bitirilmiş olur. Düğünden bir hafta sonra gelin ve damat, gelinin baba evine el öpmeye giderler. Ailesi tarafından damat ve kızlarına çeşitli hediyeler verilir. Gelin evine ilk ne girer?
Gelin evine ilk ne girer?,
BEBEĞIN EL ÖPME ZİYARETLERİ:
Bu ziyaretlere "bebeğin el öpmeye götürülmesi" denir. İlk ziyaret aile büyüklerinden birine gidilerek yapılır. Sonra da sırasıyla hatırlı komşulara ve uzak akrabalara gidilir. Düğünden sonra ilk kime gidilir?
Düğünden sonra ilk kime gidilir?,
Düğünde kız tarafı geline ve damada takı takar. Damada genellikle saat ve altın zincir takarken geline ise tam altın ve birkaç bilezik takabilirler. Bazı yörelerimizde geline burma bilezik takmak adettir. El öpmeye ilk kime gidilir?
El öpmeye ilk kime gidilir?,
Erkek tarafı, düğün yerini, düğün yemeğini, düğün davetiyelerini, düğün arabasını ve fotoğrafçıyı ayarlayıp masraflarını karşılar. Gelinin gelinliği, aksesuarları, ayakkabıları damat tarafından alınırken, damadın damatlığı ise kız ailesi tarafından alınır. Düğünde damat tarafı geline ne takar?
Düğünde damat tarafı geline ne takar?,
Bu süreç ev almak ve kiralamak olmak üzere iki aşamalı oluyor. Normalde evi kiralasan da satın alsan da düğün tarihinden en az iki ay önce birlikte oturacağınız evi seçmek her ikiniz içinde en iyisi olacaktır. Evlenirken kız tarafı erkek tarafı ne alır?
Evlenirken kız tarafı erkek tarafı ne alır?,
En yoğun düğün sezonu genellikle Mayıs ve Ekim ayları arasındadır. Ayrıca yoğun talep nedeniyle fiyatlar kaçınılmaz olarak daha yüksektir. Popüler düğün mekanları genellikle bahar ve yaz gibi mevsimlerde aylar öncesinden yoğun olabilir. Evlenmeden ne kadar önce ev tutulur?
Evlenmeden ne kadar önce ev tutulur?,
Bu adımı atlamayın çünkü bu kalıntılar özellikle güneşte kahverengi lekelere neden olur. ·İlk etapta cildinizi su ile temas ettirmeyin. 1-2 saat sonra ılık su ile duş alabilirsiniz. Sıcak su kullanmaktan kaçının. Hangi aylarda düğün yapılır?
Hangi aylarda düğün yapılır?,
Düğün Bittikten Sonra Gelin Damat Ne Yapar? Düğün sonrası gelin-damat, birlikte yaşayacakları evlerine gider. Genellikle evlenen çiftler düğünün ertesi günü balayına gideceği için düğün gecesi balayı için son hazırlıklarını tamamlarlar. Ağda yaptıktan kaç saat sonra banyo yapılır?
Ağda yaptıktan kaç saat sonra banyo yapılır?,
Düğün Salonu Kaç Kişilik Olmalı Düğünler genellikle 100 ila 300 arasında misafir ile düzenlenir. Ancak, daha küçük veya daha büyük düğünler de yapılabilir. Küçük düğünler için 50-75 kişilik salonlar uygun olabilirken, büyük düğünler için 500-600 kişilik salonlar tercih edilebilir.